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Signature

We work with farmers from all over Peru, training them in innovative and sustainable agricultural techniques to grow high quality coffees with specialty attributes. By means of a handmade harvest we select the ripe cherry trees, we dry them in solar dryers to a meter of height and after a process of calibration by size, we roasted them only days before delivering them to our clients; So you can enjoy a cup of specialty.

Signature , Origin of a Specialty Grain

The cultivation of specialty coffee for producers is a laborious and expensive process, this process is composed of many factors, such as labor, equipment and fertilizer costs, energy costs, as well as the distances between the cultivation centers, process area and roasting center. Signature, has 15 cultivation centers in the producing areas of Amazonas, Ayacucho, Cajamarca, Cusco and Pasco.

Production Centers , of a Specialty Coffee

The coffees must be rich, clean and sweet and show all the intrinsic qualities of the grain without hiding anything behind as defects or imperfections. In addition to being delivered to our customers extra fresh, for that reason we roast micro-lots every week. Each lot is taken at least once a week and tasted every day to ensure we maintain the level.

Extra fresh , we roast for customer delivery

Trabajamos con agricultores de todo del Perú, capacitandolos en técnicas agrícolas innovadoras y sostenibles para cultivar cafés de alta calidad con atributos de Especialidad. Por medio de una cosecha hecha a mano seleccionamos los cerezos maduros, los secamos en secadoras solares a un metro de altura y luego de un proceso de calibración por tamaño, los tostamos solo dias antes de entregarlos a nuestros clientes; para que disfruten de una taza de especialidad.

Signature , un Grano de Especialidad

El cultivo de café de especialidad para los productores es un proceso laborioso y costoso, este proceso está compuesto por muchos factores, como los costos mano de obra, equipo y costos de fertilizantes, de energía, así como las distancias entre los centros de cultivo, área de proceso y centro de tostado. Signature, cuenta 15 centros de cultivo en las Zonas productoras de Amazonas, Ayacucho, Cajamarca, Cusco y Pasco.

Centros , de un Café de Especialidad

Los cafés deben ser ricos, limpios y dulces y mostrar todas las cualidades intrínsecas del grano sin ocultar nada detrás como defectos o inperfecciones. Ademas de ser entregados a nuestros clientes extra frescos, por ese motivo tostamos micro-lotes todas las semanas. Cada lote es tomado al menos una vez a la semana y catados todos los dias para asegurarnos de mantener el nivel.

Extra fresco , tostamos para entrega
s
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2900
signature consumers

Every day they drink coffee in their company or home.

x
62500
CUPS OF COFFEE

Signature, produced every month in our high-end coffee makers.

55
TASTING HOURS

per month, to evaluate the quality of each micro-batch of Signature coffee.

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123
COFFEE PRODUCERS

Signature, in our five production areas (Amazonas, Ayacucho, Cajamarca, Cusco, Villa Rica)

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